zaterdag 6 juni 2020

Jammerklachten (7): de boom op de KattenlaanLang, lang geleden, denk aan vijfentwintig tot dertig jaar geleden, schreef ik een verhaal dat zich afspeelde aan de Kattenlaan, het weggetje dat de Overtoom en het Vondelpark in Amsterdam met elkaar verbindt. 
Het was een fijn stukkie tekst, over twee mensen die elkaar nooit gezien hadden, maar communiceerden via een gat in een oude boom. Ze vulden het gat om en om met brieven. Totdat de brieven niet meer opgehaald werden, de communicatie eenzijdig werd, en stopte.

Toen ik het verhaal wilde publiceren, was niet alleen de communicatie gestopt, maar bleek ook de boom verdwenen. Het gat in de boom had blijkbaar geen nut meer. Of de boom ging dood van verdriet. Zoiets.
Vol goede hoop wachtte ik op een volgend moment dat zich zou aandienen. Er werden tenslotte nieuwe bomen geplant. Als ik lang genoeg zou wachten, zou er wel weer ergens een gat ontstaan, en zou mijn verhaal weer actueel worden.
Gisteren fietste ik weer over de Kattenlaan. Ik dacht terug aan wat ik ooit geschreven had en glimlachte. Tot ik de ooit nieuw geplante bomen zag. Ze waren omgezaagd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten